Begravning i Kristianstad?

En kompis berättade något väldigt mystiskt för mig härom dagen. Hon sa att när hon ”trillade av pinnen” ville hon bli ha sin begravning i Kristianstad. Jag satt och såg ut som ett frågetecken. Om någon frågat mig hade jag kanske svarat att jag ville bli kremerad och att min aska skulle spridas i havet men Kristianstad? Jag frågade varför och hon tittade så där vemodigt på mig och nu förstod jag att det var något viktigt hon ville säga. Hon sa att hon redan varit i kontakt med en begravningsbyrå och att allt var uppgjort. Det var min mormor sade hon och jag förstod inte ett dugg. Jag vill vara där hon är sade hon men jag förstod ännu mindre. Elina som vännen hette var från Chile och hennes familj kom hit på 70-talet.

Begravning efter hemkomst

Mig veterligen utan sin mormor. Jag förstod inte ett dyft och googlade snabbt in mig på begravning Kristianstad & hlbegravning.se. Det såg prydligt ut men jag hittade ingen information som gjorde att jag förstod Elinas val. Jag fick helt enkelt vänta ut mystiken runt Elinas mormor. Efter att ha varit tyst i nästan en halvtimme sade hon tillslut: min mormor var född i Sverige och kom till Chile först när hon var 17.

Hon hade rest med en sjöman och efter en tid gifte hon sig och fick Elinas mamma. Hon hade längtat tillbaka till Sverige hela tiden så de reste tillbaka och Elinas mamma som hette Alejandra, fick stanna kvar i Chile. Mormodern blev sjuk när de kom till Sverige och dog kort efter hemkomsten. Det blev en begravning i Kristianstad.

Det hela verkade ännu konstigare när jag fått veta detta. Elina hade aldrig träffat sin mormor men ändå ville hon bli begravd på samma plats. Hon har funnits i mina drömmar som liten sade Elina. Det är hennes ord jag hör inom mig varje dag och hon är verklig! Nu blev jag riktigt orolig. Jag måste nog hjälpa Elina så att hon får prata med någon om det här för det låter inte sunt. Fast vad vet jag egentligen. Det är ju så mycket vi inte vet och kan förklara…


Posted in Drömmar by with no comments yet.

Lämna ett svar